Poate cea mai frumoasa, dar cu siguranta cea mai veche Gradina Zoologica din lume. Gradina Zoologica de la Schonbrunn – Viena

Anul acesta, in Mai am revenit la Viena, cu un obiectiv clar de a vizita Gradina Zoologica. Stiam ca este cea mai veche Gradina Zoologica din lume si auzisem ca este foarte bine amenajata.

Prin urmare, planurile au fost facute, biletele achizitionate din luna Ianuarie la un pret de 35 Euro dus-intors pentru o persoana cu loc rezervat, precizez faptul ca daca nu doresti loc, pretul este mai mic, bagajele facute strict pentru trei zile si am plecat din nou, hai-hui.

In acest articol am sa va povestesc strict despre Zoo.

Este foarte usor de reperat, fiind infiintata langa Palatul Schonbrunn. Aceasta a devenit publica in anul 1778, iar din anul 1996, se afla in patrimoniul mondial UNESCO.

Este considerata una dintre cele mai moderne si populare gradini zoologice, iar eu confirm acest lucru. In 1989, s-a pus in discutie inchiderea acesteia, dar consiliul locat s-a mobilizat, au extins Gradina, a fost crescut numarul vizitatorilor, au fost aduse specii noi, iar Gradina a fost salvata, azi bucurandu-ne prin frumusetea si organizarea de care da dovada.

Pentru a va usura experienta si a nu avea senzatia de haos in a vizita toate tarcurile, urmariti labutele galbene de pe asfalt, pe care le gasiti inca de la intrare.  Nu va abateti sub nici o forma, chiar daca tentatia este mare, urmarind labutele galbene veti vizita toata Gradina. Iti poti aloca o zi. Daca iti place sa faci poze, sa observi animalele, sa stai pe o banca, picioarele iti vor cere asta, atunci doua-trei ore nu iti vor ajunge. Oricum, ai in interior mancare si lichide, prin urmare stomacul nu te va grabi. Si sincer, ar fi pacat sa fugi de colo pana colo, fara sa te bucuri de fiecare colt in parte.

Bilete

Recomand achizitionarea biletului online, dar acestea se pot cumpara si de la Gradina Zoologica. Pretul unui bilet a fost de 24 Euro pentru o persoana. La intrare in Gradina puteti lua cu incredere si o harta pentru o orientare si mai buna. Este gratuita.

Transport

Recomand metroul. U4 statia Schonbrunn

Gradina are mai multe intrari, dar daca va decideti sa coborati la Schonbrunn, veti intra prin gradinile Palatului, iar pana la intrarea in Zoo, va puteti bucura de multe poze si mers lejer.

Eu am simtit ziua din plin, am avut si soare si ploaie. Mergeti cu incredere pentru a vedea frmosul din tot si toate. Nu veti fi dezamagiti. Eu nu am gasit defecte, dar nici nu mi-am propus sa fac un scop din asta.

Multumesc pentru ca ma cititi si va astept aici cu drag pentru urmatoarele articole!

Share:
Luana
Written by Luana
Cum ar fi sa pui un anunt intr-o dimineata: Sunt plecata dupa fluturi, visuri si cafea. Vin repede... Sau nu.